Keuring Stookolietank

Veilige, correcte en betrouwbare keuring van mazouttanks

  • WAT?

Voor iedere tank die gebruikt wordt voor stookolie, mazout of gasolie, bestaat er de wettelijke verplichting om deze te laten controleren vooraleer u het toestel in gebruik neemt. Deze verplichting geldt eveneens voor nieuwe tanks.

  • WIE? 

Een controle van uw stookolietank kan enkel gebeuren door een erkend stookolietechnicus.

Bij Brandstoffen Van den Bosch bieden wij u deze service aan. Wim Van den Bosch is certificaathouder van erkend stookolietechnicus en wij garanderen u een veilige, correcte en betrouwbare keuring.  

  • PRAKTISCH

Bij Brandstoffen Van den Bosch kan u makkelijk en snel een afspraak maken wanneer u dit past. Dit kan online via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch. 
De stookolietechnicus komt bij u langs voor het uitvoeren van de controle. Na de keuring ontvangt u een certificaat of u al dan niet voldoet aan de wettelijke vereisten.

Bij een goedgekeurde tank ontvangt u een groen label die de stookolietechnicus zal bevestigen aan uw installatie. Deze geeft aan dat de tank volledig in orde is en dat uw brandstofleverancier mag leveren.
Indien uw tank niet volledig voldoet aan de wettelijke vereisten, zal u een oranje of rood label ontvangen, dit naargelang de ernst van de staat van de tank.

  • BEN IK ONDERWORPEN AAN EEN VERPLICHTE CONTROLE?

Wil u te weten komen of u aan een stookolietankcontrole bent onderworpen?

- Vul de vragenlijst in via deze link waarbij u antwoord zal krijgen of u al dan niet uw mazouttank dient te laten keuren;
- Contacteer ons telefonisch of per mail en wij zijn blij u te kunnen verder helpen met al uw vragen.