Tips zuiniger mazoutverbruik

Hoe spring je zuiniger om met stookolie?

Wanneer u uw energieverbruik binnen de perken wil houden of als u te snel uw mazouttank dient op te vullen, dan kan u eventueel enkele van deze tips in het achterhoofd houden.

1. ISOLEREN IS BESPAREN

Eerst en vooral is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Door goed geïsoleerde ramen, muren, vloeren en dak kan je de warmte beter binnenhouden.

2. KIEZEN VOOR DE JUISTE KAMERTEMPERATUUR


Een ideale kamertemperatuur ligt tussen de 20 en 21° C. Voor uw slaapkamer kiest u best voor een temperatuur van rond de 18° C.

3. ENKELE KLEINE AANPASSINGEN
  • Voor een optimaal beheer zonder elke dag de verwarming te moeten aanpassen, kies je best voor een programmeerbare thermostaat.
  • Met het isoleren van je verwarmingsleidingen kan je ook al heel wat energie besparen.
  • Zorg voor een goed geïsoleerde ketel zodat de ketel zijn warmte niet kan verliezen.

4. DE JUISTE KEUZE

Kies voor een hoogrendementsketel en je bespaart hier al gauw heel wat stookolie mee. Deze ketel, in tegenstelling tot een gewone mazoutketel, is zuiniger en bereikt een hoger rendement. De meerprijs bij de aankoop wordt hierdoor dan ook snel terug verdiend. 
 
5. CONTROLE VAN JE VERWARMINGSKETEL

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van je (centrale) verwarmingsketel op stookolie is wettelijk verplicht gemaakt door de Vlaamse Regering. Deze controle kan je laten uitvoeren door een erkende technicus. Ook de huurder is aan deze regelgeving onderworpen.

Indien u onderworpen bent aan een keuring van uw mazouttank, Brandstoffen Van den Bosch is u van dienst. Wij zijn erkend stookolietechnicus en voeren steeds veilige, correcte en betrouwbare tankkeuringen uit. 

Voor meer info in verband met het onderhoud en eventuele verplichtingen van uw verwarmingsketel of stookolietank, kan u via deze link met vragenlijst een antwoord vinden. 
Uiteraard staan wij ook steeds paraat om u verder te helpen bij uw vragen over mazouttankkeuringen.